woensdag 29 juni 2016

En toen was het ineens zomer...

We hebben hier een vreemd voorjaar gehad; veel regen, heel weinig zon en dus duidelijk te koud en te nat voor de tijd van het jaar. Maar gelukkig kunnen we daar niets aan doen en is toch eindelijk een week geleden de echte zomer begonnen.
Overigens hebben we hier geen last van wateroverlast dank zij een meertje met aansluitende rivier, ongeveer 40 meter lager dan het dorp, waar al het regenwater in afgevoerd wordt en wat nu heerlijk ververst is.
Je staat er niet bij stil hoe belangrijk een goede waterhuishouding is totdat je op de televisie al die huizen en dorpen ziet, waar het water niet zo gemakkelijk weg kan maar waar wel veel water binnenstroomt.
De moestuin is overigens heel wat dank verschuldigd aan al die regen, want die staat er gezond bij en dat is een groot verschil met vorig jaar toen we van een droogte genoten (geleden) hebben van maart tot september. Er groeide toen echt niets en nu ziet alles er heerlijk groen uit. Ik heb prei, boerenkool, rode bietjes, sla, worteltjes, sperciebonen en tomaten, die allemaal hun best staan te doen om bij mij op tafel te komen.

De restauratie van de gastenwoning heeft wel wat vertraging opgelopen door de regenval. De betonmolen kon door de natte grond de helling niet opkomen om haar last te storten en daarmee het terras van de woning te fabriceren, maar dat gaat morgen of overmorgen wel gebeuren. Volgende stap is dan de muren voegen waarna het afwerkproces zijn gang kan gaan.  Ik hoop met de nodige hulp deze zomer het geheel toch redelijk gereed te krijgen.

Groetjes en tot gauw.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten